(با ملاحظات مسیریابی RIP، تکنیک Vlan، Spanning Tree و… )
فرمت : WORD
تعداد صفحه : ۱۱۸ صفحه
تعداد فصل : ۴ فصل
چکیده
در این پایان نامه نحوه طراحی و پیاده سازی یک شبکه از طریق نرم افزار Packet Tracer و پیاده سازی آن در یک محیط واقعی ارائه شده است . برای اینکه بتوان این فرآیند را انجام داد , نیاز به شناخت و عملکرد توپولوژی، الگوریتمها پروتکلهای مسیریابی و تجهیزات شبکه می باشد که در وهله نخست به بررسی آنها و موارد مربوطه میپردازیم.
در راستای انجام پایاننامه مبنی بر طراحی، پیادهسازی و پیکربندی شبکهای از یک محیط واقعی، ابتدا محیط فیزیکی (ساختمانی) یک شرکت یا سازمان را بررسی و سپس، با توجه به تجهیزاتی که قرار هست در آنجا استفاده شود، شروع به انجام پروژه می کنیم . ابتدا یک برگه A3 بر می داریم و تجهیزات را با توجه به مدل های شبکه قرار می دهیم . برای مثال چون در این شرکت زیرساخت به صورت فیبرنوری هست از سویئچ های ۳۷۵۰S و s2960 استفاده می کنیم و سوئیچ های ۲۹۶۰s با یک کابل فیبرنوری از طریق بستر فیبرنوری به سویئچ های ۳۷۵۰s متصل می شوند . در طراحی مشخص می کنیم که از چند تا VLAN قرار هست استفاده کنیم تا شبکه ما از Broadcast Domain کوچکی تشکیل شود و باعث می شود که انعطاف پذیری در شبکه بالا رود , برای مثال اگر یک تغییری در یک VLAN اتفاق بیافتد این تغییر وارد VLAN های دیگر نمی شود . VLAN بندی ها باید متناسب با نیاز و مدل VLAN بندی ها باشد . در اینجا از VLAN بندی ترکیبی استفاده کردم مثلا یک VLAN برای قسمت شبکه سرورها تعیین می کنم یا یک VLAN برای شبکه واحد مالی شرکت تعیین می کنم و یک VLAN هم براساس موقعیت قرار گیری سوییچ های ۲۹۶۰s در نظر می گیرم . سپس مشخص می کنم از چه IP های در VLAN ها استفاده شود , در اینجا از IP های ۱۷۲.۱۶.۰.۰ استفاده شده هست . بعد از مشخص شدن این موارد شروع به طراحی شبکه در یک برگه A3 می کنم و بعداز آن نرم افزار Packet Tracer را اجرا می کنم و شبکه ای را که طراحی کردم را در آنجا به صورت مجازی ترسیم می کنم . سپس در نرم افزار Packet Tracer سوئیچ ها و سرورها را تنظیم می کنم . در امنیت شبکه پیشنهاد می شود که از چند دیوار امنیتی استفاده کرد مثل UTM ها , Anitvirus ها , تنظیم صحیح ویندوزهای کاربران که توسط سرورها می توان تنظیم شود و بین کلاینتها پخش شود . مثلا نتوانند از RUN ویندوز استفاده کنند یا مثلا نتواند از CMD استفاده کنند و غیره. در اینجا، بهمنظور ایجاد یک دیوار امنیتی برای شبکه از Access List استفاده کردیم؛ نتیجتاً به عنوان مثال، از هر VLAN کسی نتواند به سرور ما که در VLAN سرورها هست Remote بزند. همچنین، برای اینکه بین تمام VLAN ها ، بین VLAN ها و شبکه Office و بین VLAN ها و اینترنت ارتباط برقرار شود نیاز به یک پروتکل مسیریابی هست . بنابراین با توجه به تجهیزات استفاده شده در اینجا از RIPv2 استفاده کردیم.
در این مقاله توضیح کاربردی در مورد خود نرم افزار Packet Tracer داده شده تا خواننده به راحتی بتوانند با نرم افزار کار کنند و پروژهای خودش را عملیاتی کند .
بااین پایان نامه باید توانایی داشته باشیم که یک شبکه ای را طراحی کنیم و پیکر بندی کنیم و در یک محیط واقعی پیاده سازی کنیم .
توجه: شما برای دریافت این فایل از “ ایندکسی” خارج و وارد سایت فروشنده می شوید؛ از این رو مسئولیت کمّی و کیفی فایل خریداری شده بر عهده فروشنده خواهد بود.